Uw boot laten wassen, reinigen en poetsen

Schoonhouden van uw boot

Dagelijks krijgt uw boot en/of uw jacht het dagelijks te verduren. Invloeden zoals zure regen, zon en andere (weers)omstandigheden resulteren tot het vallen van de lak, gelcoat, het staal, leer en vinyl van uw boot. Daarom is het noodzakelijk om uw boot regelmatig professioneel te laten reinigen door een met de hiervoor bestemde middelen. Met de juiste middelen voorkomen wij dat het lak doffer wordt en minder vatbaar voor vuil en vorst. Uw boot en/of jacht blijft zo beschermd tegen negatieve invloeden en het lak gaat langer mee.

Afspraak maken

Wij leveren in ons
assortiment het volgende

1. Het gebruik van speciale shampoo die de waslaag van uw schip niet aantast. In gewone shampoo is de pH-waarde dermate hoog dat deze de waslaag van uw boot en/of uw jacht weg kan nemen.

2. Anti-slip reiniging van uw dekken met hiervoor ontwikkelde borstels.

3. Jaarlijkse onderhoud van de gelcoat door middel van machinaal poetsen. Zo behoudt u de hoogste graad in glans.

De wasbeurten geschieden altijd op locatie. Voor een wasbeurt geldt bij ons een standaard vast tarief voor schepen tot 15 meter. Boven de 15 meter wordt een ander bedrag gehanteerd.

Afspraak maken

Voordelen en aanpak gelcoat

Wilt u uw jacht en/of boot in topconditie houden? Dan is het van groot belang deze ieder jaar te laten poetsen. Voornamelijk de gelcoat hiervan. Het kan namelijk zijn dat er na verloop van tijd beschadigingen zijn ontstaan in uw gelcoat. Denk bijvoorbeeld aan krassen, scheuren, dofheid of een ster door per ongeluk tegen een steiger aan te varen, verkeerd traileren of iets laten vallen. Wij zorgen ervoor dat deze beschadigingen in de gelcoat van je polyester makkelijk en snel gerepareerd worden. Dit gaat als volgt;

1.

Eerst kijken we of er geen verkleuringen op de romp aanwezig zijn. Zijn deze er wel? Dan behandelen we eerst de verkleuringen met een daarvoor bestemd ontkleuringsmiddel. Vervolgens nemen we de poetsmachine om het oppervlak van de boot machinaal te gaan poetsen (polijsten).

2.

Bij het poetsen (polijsten) wordt er een honderste milimeter van de toplaag van de gelcoat verwijderd om opnieuw de juiste glans te behalen.

3.

Na het poetsen (polijsten) van het gehele schip brengen wij een waslaag aan die het oppervlak weer zal sluiten.

Afspraak maken +316 51 94 02 66